Sisak, mászóöv és sok más az önkénteseknek

Újabb védőfelszerelésekhez, tűzoltási és műszaki mentési eszközökhöz jutottak Hajdú-Bihar megyében a mentőszervezetek és önkéntes tűzoltó egyesületek. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség közösen kiírt pályázatán több megyei szervezet is sikeresen indult és nyert.

December 27-én délután ünnepélyes keretek között adta át az eszközöket Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója két mentőszervezetnek és tizenhét önkéntes tűzoltó egyesületnek. A megyében leggyakrabban a kabai önkéntes tűzoltókkal találkozhatnak a hivatásos tűzoltók egy-egy eset kapcsán. Sok közúti balesethez vonulnak ki, amely Kaba környékén a 4-es számú főutat érinti. Idén hidraulikus gépemelőt, munkaterület megvilágítót, fémdarabolót, mentőfűrészt és sok más műszaki mentésben nagy segítséget nyújtó eszközt nyertek el. Balmazújvárosi Hagyományőrző Tűzoltó Egyesületnek mentőkötélre és több típusú tömlőre volt szüksége, amelyeket ma át tudott venni. Földes Önkéntes Tűzoltó Egyesület védőkámzsára, kesztyűkre és vágásbiztos ruhára pályázott. A Kálló Mentőcsoport sürgősségi táskát, hordágyat és kézi adóvevőket kapott, hogy munkájukat hatékonyan tudják ellátni.

Az ünnepségen részt vett Pósán László országgyűlési képviselő, aki nagy érdeklődéssel nézte végig a pályázaton elnyert tárgyakat. A eszközök használatát a megyei igazgató mutatta be a képviselőnek.

Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok beszédében kiemelte, hogy a mindennapi eszközök nélkül, -mint például sisak, mászóöv, tömlő-az önkéntesek feladataikat nem tudják kellően ellátni. Rájuk pedig a hivatásosok mellett is nagy szükség van.