Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny

Bővebben: Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny

 A napokban a Balmazújvárosi Általános Iskola diákjai látogattak el hozzánk, akik a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyre   készülnek. Ebben a felkészülésben segítenek kollégáink, akik az elméleti és gyakorlati ismereteken kívül saját tapasztalataikat   osztják meg a fiatal lánglovagokkal.

 Ez út is kívánunk nekik eredményes felkészülést és sok sikert a versenyen!

 

 

 

Sikeresen vizsgáztak a tűzoltók

„A családomban nem volt még tűzoltó…én szeretnénk hagyományt teremteni belőle. A jövőmet mindenképpen ebben a csapatban képzelem el.” mondta el Mizsik Nándor a Tiszavasvári Önkormányzati Tűzoltóság korábbi önkéntes tagja. Ő az egyik a huszonnégy jelentkezőből, aki sikeresen vizsgázott tűzoltóként.

Bővebben:  Sikeresen vizsgáztak a tűzoltók

 

Bizonyítvánnyal a kézben kezdték az évet az önkormányzati – és létesítményi tűzoltó tanfolyamon sikeres vizsgát tett tűzoltók. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett tűzoltói képzésen 418 órában tanulták a jelentkezők a készenléti szolgálatot ellátó tűzoltó tűzoltási, mentési és szolgálati feladatait, valamint az alkalmazott technikai eszközök műszaki sajátosságait. A képzési program moduljában a résztvevők a veszélyes anyagok alapjaival és kisgépkezelői ismeretekkel is gazdagították tudásukat.

Január 18-án délelőtt a Hajdú- Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató adta át a résztvevőknek a sikeres vizsgájukról szóló bizonyítványukat. A dandártábornok beszédében elmondta, hogy a résztvevők a megszerzett tudásukkal még nagyobb szakértelemmel tudják majd munkájukat végezni, ugyanakkor képesítésük lehetővé teszik, hogy a hivatásos állomány tagjának tanuljanak tovább.

 Az oktatást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei tartották a balmazújvárosi tűzoltólaktanyában. A többségük innen, a Balmazújvárosi Önkormányzati Tűzoltóság állományából vett részt a képzésen. Búzás Attila és Kordás János is újvárosi tűzoltó, itt képzelik el jövőjüket is. Sok tapasztalatot gyűjtöttek két és fél hónapos tanfolyamon, amelyet azóta munkájuk során éles helyzetekben hasznosítanak. Elmondták, hogy az oktatók gyakorlati példákkal szemléltették a különböző tűzoltási és műszaki mentési feladatokat. Kiemelték, hogy tanáraik nagy türelmemmel és segítő szándékkal voltak irányukba.

A bizonyítvány átadó után Kerek László tűzoltó alezredes, tűzoltósági főfelügyelő a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében gratulált a résztvevőknek.

Sikeres vizsgát tett az egyeki önkormányzati tűzoltóságról Antal Norbert, Farkas József, Jakab Rudolf Dávid, Köteles Norbert. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltóság tagjai közül Beke Imre, Búzás Attila, Búzás Zsolt, Fehér Gábor, Hartman Tibor, Kányási László, Kordás János, Nagy Zoltán, Petrovics Sándor, Szabó Sándor, Szlávik Zsolt, Tar Dávid Sándor és Vass Gergő. Tiszavasvári önkormányzattól Lizák Zsolt, Mizsik Nándor, Németh Gergő és Tóth Viktor. Az újfehértói önkormányzati tűzoltóság állományából Hunyadi Imre és Pocsai József, valamit Oláh Soma Sándor a szakolyi önkormányzati tűzoltóság tagja is bizonyítványt kapott.

Forrás: link

Bővebben:  Sikeresen vizsgáztak a tűzoltók Bővebben:  Sikeresen vizsgáztak a tűzoltók Bővebben:  Sikeresen vizsgáztak a tűzoltók Bővebben:  Sikeresen vizsgáztak a tűzoltók Bővebben:  Sikeresen vizsgáztak a tűzoltók Bővebben:  Sikeresen vizsgáztak a tűzoltók

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A balmazújvárosi és a debreceni tűzoltók közösen oltottak

Bővebben: A balmazújvárosi és a debreceni tűzoltók közösen oltottak Ötven négyzetméteres melléképületben keletkezett tűz Balmazújvároson, kora este pedig a Nagyhát tanyán egy fa szerkezetű épület teljes terjedelmében lángolt.

 

 

 

 

Ötven négyzetméteres melléképületben keletkezett tűz Balmazújvároson, a Fazekas Mihály utcában csütörtök kora délután. Az épület kazánházként működött, a benne tárolt tűzifára és háztartási eszközökre is átterjedtek a lángok. Az oltást a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók végezték. A tűz miatt jelentős anyagi kár keletkezett.

Családi ház udvarán Balmazújvároson, a Nagyhát tanyán kilenc négyzetméteres fa szerkezetű, hullámpala fedésű épület és a benne található tárgyak teljes terjedelmében lángoltak tegnap kora este. A balmazújvárosi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki.

 

Bővebben: A balmazújvárosi és a debreceni tűzoltók közösen oltottak Bővebben: A balmazújvárosi és a debreceni tűzoltók közösen oltottak Bővebben: A balmazújvárosi és a debreceni tűzoltók közösen oltottak Bővebben: A balmazújvárosi és a debreceni tűzoltók közösen oltottak Bővebben: A balmazújvárosi és a debreceni tűzoltók közösen oltottak Bővebben: A balmazújvárosi és a debreceni tűzoltók közösen oltottak

Forrás: link

Sisak, mászóöv és sok más az önkénteseknek

Újabb védőfelszerelésekhez, tűzoltási és műszaki mentési eszközökhöz jutottak Hajdú-Bihar megyében a mentőszervezetek és önkéntes tűzoltó egyesületek. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség közösen kiírt pályázatán több megyei szervezet is sikeresen indult és nyert.

December 27-én délután ünnepélyes keretek között adta át az eszközöket Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója két mentőszervezetnek és tizenhét önkéntes tűzoltó egyesületnek. A megyében leggyakrabban a kabai önkéntes tűzoltókkal találkozhatnak a hivatásos tűzoltók egy-egy eset kapcsán. Sok közúti balesethez vonulnak ki, amely Kaba környékén a 4-es számú főutat érinti. Idén hidraulikus gépemelőt, munkaterület megvilágítót, fémdarabolót, mentőfűrészt és sok más műszaki mentésben nagy segítséget nyújtó eszközt nyertek el. Balmazújvárosi Hagyományőrző Tűzoltó Egyesületnek mentőkötélre és több típusú tömlőre volt szüksége, amelyeket ma át tudott venni. Földes Önkéntes Tűzoltó Egyesület védőkámzsára, kesztyűkre és vágásbiztos ruhára pályázott. A Kálló Mentőcsoport sürgősségi táskát, hordágyat és kézi adóvevőket kapott, hogy munkájukat hatékonyan tudják ellátni.

Az ünnepségen részt vett Pósán László országgyűlési képviselő, aki nagy érdeklődéssel nézte végig a pályázaton elnyert tárgyakat. A eszközök használatát a megyei igazgató mutatta be a képviselőnek.
Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok beszédében kiemelte, hogy a mindennapi eszközök nélkül, -mint például sisak, mászóöv, tömlő-az önkéntesek feladataikat nem tudják kellően ellátni. Rájuk pedig a hivatásosok mellett is nagy szükség van.

Birkákat veszélyeztetett a tűz Balmazújváros közelében

Bővebben: Birkákat veszélyeztetett a tűz Balmazújváros közelében

Közel háromszáz birkát veszélyeztetett egy tűzeset 2017.12.21-én délután Balmazújváros közelében a Kishort tanyánál. Egy harmincöt négyzetméteres lakóház gyulladt ki, amely mellett egy nyolcvan négyzetméteres hodályban birkák voltak. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók mellett a debreceni, a hajdúszoboszlói és hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, akik két vízsugárral oltották a lángokat. A tüzet sikeresen megfékezték, így az nem terjedt át a hodályra. A tűzoltók az állatok kiterelésében is segítettek, amelyek nem sérültek meg.